Waarom online marketing uitbesteden?

Wat zijn de voordelen en wat kost het
Inhoudsopgave:

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven de online marketing uitbesteden. Dat geldt niet alleen voor grote ondernemingen, maar natuurlijk ook voor bedrijven binnen het MKB. Als je geen ervaring hebt met online marketing, kunnen de taken behoorlijk wat van jouw kostbare tijd opslokken. Je moet namelijk dagelijks aandacht besteden aan de promotie van jouw bedrijf. Je wilt immers zichtbaar blijven voor jouw bestaande én potentiële klanten. 

Daarom kun je 2 dingen doen. Gespecialiseerd personeel aannemen, of de online marketing uitbesteden aan een expert. De kosten die je daaraan spendeert zijn eenvoudig terug te verdienen. Je kunt zelfs geld besparen en profiteren van andere praktische voordelen als je de online marketing van jouw bedrijf uitbesteed aan een ervaren SEO en marketingbureau. 

Uitbesteden van online marketing: wat houdt dat in?

Als je de marketing uitbesteed, betekent dit dat je gebruikmaakt van een extern bedrijf. In dit geval doe je dat bij een ervaren bureau die de online marketing afstemt op jouw wensen en de behoeften van jouw bedrijf. Afhankelijk van de taken die je wilt laten uitbesteden, kan een marketingbureau campagnes opzetten en beheren, hoogwaardige content creëren en jouw social media kanalen bijhouden. Een SEO en marketingbureau is ook gespecialiseerd in het optimaliseren van advertentiecampagnes. Je profiteert dus ook van een verbeterde Google en SEO ranking. Belangrijk, want daarmee verhoog je de omzet en de naamsbekendheid.

Voordelen van online marketing uitbesteden

De online marketing laten uitvoeren door een externe partij kent veel voordelen. We benoemen er een aantal.

Kosten en tijd besparen

Eén van de voordelen van online marketing uitbesteden is dat je kunt besparen op de kosten. Zeker als je de kosten van uitbesteding vergelijkt met het budget dat je nodig hebt om een marketing professional te werven, op te leiden en in dienst te nemen. Een marketing bureau beschikt al over deze kennis en vaardigheden. Zij zijn gespecialiseerd in het schrijven, plannen en publiceren van content en campagnes, maar ook in het bijhouden en meten van de statistieken. Een online marketing campagne moet natuurlijk wel effectief zijn. 

Een andere reden om te kiezen voor het uitbesteden van online marketing, is dat je ook tijd kunt besparen. Uiteraard heeft dat ook te maken met het besparen van kosten voor jouw bedrijf. Als eigenaar van een bedrijf moet je zelfs tijd vrijmaken als je gebruik maakt van een eigen marketing team. Denk maar eens aan het inplannen van werkprocessen, het beantwoorden van vragen en het toezicht houden op de productiviteit en de workflow. 

Dit vergt ontzettend veel tijd. Iets dat het succes van jouw onderneming behoorlijk in de weg kan gaan staan. Door jouw online marketing uit te besteden heb je dit tijdverlies niet. De processen blijven doorlopen. Zonder dat jij daar tijd aan hoeft te besteden. Uitbesteden maakt het ook eenvoudig om de kosten en het rendement van de investering te beheren en te scheiden. Het is makkelijker om te zien of de marketing een gezonde ROI heeft. 

Potje Met Geld En Plant Groei

Zichtbare resultaten en bedrijfsgroei

Meten is weten en dat wordt ook gedaan door een online marketingbureau. Als je gaat uitbesteden, ben je dus altijd zeker van meetbare én zichtbare resultaten. Bij HYPD doen we dit in de vorm van een real-time data dashboard van Google Data Studio. Aan de hand van diverse tools wordt de effectiviteit van de campagnes gemeten. Deze analyses worden gebruikt om jouw digitale marketing nog doeltreffender te kunnen maken. De metingen laten bijvoorbeeld zien op welke manier het marketingbudget het beste gebruikt kan worden of wat er veranderd moet worden om betere resultaten te behalen. De resultaten kunnen zich uiten in meer omzet, leads, naamsbekendheid en meer interactie met jouw doelgroep. 

Wil je jouw bedrijf laten groeien? Het uitbesteden van online marketing helpt je sneller naar dit doel. Dat terwijl je minder kosten hebt dan wanneer je personeel in dienst moet nemen voor alle marketingactiviteiten. Omdat online marketing heel schaalbaar en flexibel is, biedt dit heel veel voordelen voor bedrijven die graag willen groeien. 

Nieuwe perspectieven

Nieuwe perspectieven kunnen heel gunstig zijn voor jouw bedrijf. Een marketingbureau put uit hun jarenlange ervaring met meerdere bedrijven. Deze experts zorgen dus ook voor nieuwe en frisse perspectieven. Zeker als je zelf al enige tijd actief bent in een specifieke branche, zie je nieuwe kansen misschien over het hoofd. Door de online marketing uit te besteden, kun je jouw voordeel doen met frisse ideeën waardoor je de concurrentie voorblijft. Een externe invalshoek kan jouw bedrijf de impuls geven die het nodig heeft om up-to-date te blijven met nieuwe marketing- en social media trends of campagne ideeën.

Muntgeld Met Poppetje

Kosten online marketing uitbesteden

De totale kosten voor het uitbesteden van online marketing kun je verdelen in advertentiebudget en managementbudget. Het advertentiebudget zijn de kosten die je maakt voor het adverteren binnen Google of social media. Het managementbudget zijn de kosten die je maakt voor het inhuren van een online marketing bureau. Hoe hoger het advertentiebudget, hoe hoger de managementkosten zullen zijn.

Verder zijn de kosten die je kwijt bent aan online marketing uitbesteden afhankelijk van een aantal factoren. De kosten voor het uitbesteden van online marketing hangen natuurlijk af van hoeveel werk je uit handen wilt geven. Andere factoren die de kosten kunnen bepalen:

  • De niche of branche: de kosten die je betaalt voor online marketing uitbesteden zijn ook afhankelijk van de niche of branche waarin jouw bedrijf zich bevindt. Dat is ook afhankelijk van de hoeveelheid concurrentie in dit vakgebied met het oog op campagnes.
  • Zoekmachine ranking: als je een jong bedrijf hebt en nog niet of nauwelijks zichtbaar en vindbaar bent in de zoekmachines, zullen resultaten mogelijk langer op zich laten wachten. Het kan 6 maanden tot 2 jaar duren om domein autoriteit op te bouwen of te kunnen scoren op de SERPs met gerichte SEO optimalisatie. Dit neemt meer kosten met zich mee.
  • Tijdlijn voor het behalen van resultaten: de kosten voor online marketing uitbesteden zijn natuurlijk ook afhankelijk van hoe snel je resultaten wilt zien. Als je een nieuw product wilt lanceren met een grote campagne, dan zullen de kosten daarvoor ook hoger zijn.

Meer weten?

Heb je hulp nodig bij het opzetten en/of uitrollen van jouw online marketing? HYPD denkt graag mee over hoe we online marketing zo goed mogelijk kunnen inzetten voor jouw business.

Meer weten?

Heb je hulp nodig bij het opzetten en/of uitrollen van jouw online marketing? HYPD denkt graag mee over hoe we online marketing zo goed mogelijk kunnen inzetten voor jouw business.