Ontketen de kracht van Google Tag Manager

Bespaar tijd met het instellen van je tags
Inhoudsopgave:

De onmisbare rol van Google Tag Manager in jouw marketingstrategie

In de dynamische wereld van digitale marketing is het belangrijk om snel en efficiënt data te verzamelen en te analyseren. Google Tag Manager speelt hierbij een sleutelrol. Met deze krachtige tool kun je namelijk eenvoudig tags beheren zonder de hulp van een ontwikkelaar. In dit artikel ontdek je wat Google Tag Manager voor jou kan betekenen en hoe je het optimaal inzet.

Wat is Google Tag Manager?

Google Tag Manager is een gratis tool van Google die het beheren en implementeren van marketingtags op je website of mobiele app vereenvoudigt. In plaats van handmatig code aan je site toe te voegen, biedt Tag Manager Google (GTM) een gebruiksvriendelijke interface waarmee je tags kunt creëren, aanpassen en bijhouden. Hierdoor kun je snel reageren op nieuwe marketingstrategieën zonder technische belemmeringen.

Een van de grootste voordelen van GTM is de snelheid en flexibiliteit. Marketeers kunnen zelf tags toevoegen of wijzigen zonder afhankelijk te zijn van een ontwikkelaar. Dit versnelt het proces aanzienlijk en maakt het mogelijk om direct in te spelen op veranderende marketingbehoeften. Bovendien helpt Google Tag Manager bij het verbeteren van de nauwkeurigheid van je tracking, omdat je alle tags op één plek beheert en fouten gemakkelijker opspoort en corrigeert.

Daarnaast is GTM compatibel met andere Google-tools zoals Google Analytics en Google Ads, wat de integratie van je marketingtools naadloos maakt. Of je nu werkt met Google Tag Manager in WordPress, Shopify of een ander platform, de implementatie is eenvoudig en de mogelijkheden zijn eindeloos. Door van deze tool gebruik te maken kun je ook beter je marketinginspanningen meten, analyseren en optimaliseren, wat uiteindelijk leidt tot betere resultaten en een hogere ROI!

Waarom je Google GTM moet gebruiken

Er zijn tal van redenen waarom je Google GTM moet gebruiken voor je website of mobiele app. Allereerst maakt het je werk een stuk eenvoudiger. Je hoeft niet langer elke keer dat je een nieuwe tag wilt toevoegen of wijzigen, contact op te nemen met je ontwikkelaar. Dit bespaart tijd en middelen, en zorgt ervoor dat je sneller inspeelt op nieuwe trends en inzichten.

Met Google GTM kun je:

 • Eenvoudig tags toevoegen en bijwerken zonder technische kennis.
 • Al je tags op één centrale plek beheren.
 • Fouten snel opsporen en corrigeren.
 • De prestaties van je marketingcampagnes nauwkeurig meten.
 • Gebruikmaken van kant-en-klare sjablonen voor populaire tags zoals Google Analytics en Google Ads.

Daarnaast biedt Google Tag Manager een robuuste foutopsporings- en previewmodus, waarmee je tags test voordat ze live gaan. Dit vermindert het risico op fouten en zorgt ervoor dat je tracking altijd nauwkeurig is. Bovendien ondersteunt de GTM-manager ook server side tagging, wat betekent dat je tags kunt verplaatsen van de client-side naar de server-side. Dit verbetert de laadsnelheid van je website en verhoogt de gegevensbeveiliging.

Of je nu een klein bedrijf runt of verantwoordelijk bent voor de marketing van een groot bedrijf, deze tool bied je de flexibiliteit en controle die je nodig hebt om je marketingcampagnes te optimaliseren en succesvol te maken.

Google Tag Manager

Efficiënt tagbeheer met Google Tag Manager Assistant

Google Tag Manager Assistant is een handige tool die je helpt bij het beheren en optimaliseren van je tags binnen GTM. Deze assistent biedt stapsgewijze begeleiding bij het instellen en configureren van je tags, waardoor je het meeste uit je Google Tag Manager-ervaring haalt. Door gebruik te maken van Google Tag Manager Assistant, kun je snel problemen identificeren en oplossen, en krijg je suggesties voor verbeteringen die je kunt aanbrengen.

Met Google Tag Manager Assistant heb je ook de mogelijkheid om uitgebreide tests uit te voeren, waardoor je tags correct werken voordat ze live gaan. Dit helpt om fouten te minimaliseren en zorgt voor een nauwkeurige tracking van je marketingcampagnes. Bovendien biedt de assistent integratie met andere Google-tools, waardoor je een naadloze ervaring hebt bij het beheren van je digitale marketingstrategie.

Google Tag Manager in WordPress integreren

Het integreren van Google Tag Manager in WordPress is eenvoudig en biedt talloze voordelen voor je websitebeheer. Met slechts een paar stappen zorg je ervoor dat je website optimaal gebruikmaakt van deze krachtige tool. In slechts 4 stappen regel je dit eenvoudig:

 1. Maak een Google Tag Manager-account aan en maak een nieuwe container voor je website.
 2. Kopieer de containercode die GTM Google genereert.
 3. Voeg de containercode toe aan je WordPress-site. Dit kan handmatig in je thema’s header.php-bestand, of je kunt een plugin zoals “Insert Headers and Footers” gebruiken.
 4. Publiceer de wijzigingen en controleer of Google Tag Manager correct is geïnstalleerd door de voorbeeldmodus te gebruiken.

Door Google Tag Manager in WordPress te integreren, kun je eenvoudig tags toevoegen en bijwerken zonder de code van je website aan te passen. Dit betekent dat je sneller reageert op nieuwe marketingbehoeften en je website beter kunt optimaliseren voor conversies. Bovendien helpt het je om beter inzicht te krijgen in het gedrag van je bezoekers, wat natuurlijk belangrijk is voor het verbeteren van je marketingstrategieën.

Google Tag Manager

Google Tag Manager in Shopify gebruiken

Voor e-commerce bedrijven die Shopify gebruiken, is Google Tag Manager een onmisbare tool voor het beheren van tags en het optimaliseren van marketingcampagnes. De integratie is eenvoudig en stelt je in staat om geavanceerde trackingmogelijkheden te benutten. We geven je ook hiervoor een stapsgewijze handleiding:

 1. Maak een Google Tag Manager-account aan en creëer een nieuwe container.
 2. Kopieer de containercode die Google Tag Manager genereert.
 3. Log in op je Shopify-beheerderspagina en ga naar “Online winkel” > “Thema’s”.
 4. Klik op “Acties” en vervolgens op “Code bewerken”.
 5. Zoek de “theme.liquid” template en plak de containercode direct na de opening <head> tag.
 6. Sla je wijzigingen op en gebruik de voorbeeldmodus om te controleren of alles correct werkt.

Door Google Tag Manager in Shopify te gebruiken, beheer je eenvoudig tags voor Google Analytics, Google Ads, en andere marketingtools. Daardoor kun je beter het gedrag van je klanten, conversies meten en je marketinginspanningen optimaliseren. Bovendien biedt Google Tag Manager de mogelijkheid om server side tagging te implementeren, wat zorgt voor snellere laadtijden en betere gegevensbeveiliging.

Verbeter je GTM marketing met Tag Manager Google

Tag Manager Google biedt ongekende mogelijkheden om je GTM marketing te verbeteren. Van eenvoudig tagbeheer tot geavanceerde tracking en integratie met andere Google-tools, de voordelen zijn duidelijk. Door deze tool te gebruiken, meet, optimaliseer en beheer je nauwkeuriger jouw marketingcampagnes, wat leidt tot betere resultaten en een hogere ROI. Dus, waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met Tag Manager Google en zie hoe het jouw digitale marketingstrategie naar een hoger niveau tilt.

HYPD staat klaar om je te helpen met de implementatie van Google Tag Manager en andere geavanceerde marketingtechnieken zoals server side tagging en Google Ads. Ons team van experts biedt oplossingen op maat die aansluiten bij jouw specifieke behoeften, zodat je altijd een stap voor blijft op de concurrentie. Of je nu hulp nodig hebt met email marketing, conversie optimalisatie of lokale vindbaarheid, bij HYPD ben je aan het juiste adres om je business te boosten.