Social media beheer

Geen omkijken, wel je doelgroep bereiken

Je hoort het overal: tegenwoordig kun je niet om social media heen. Heel cliché, maar het is wel de waarheid. Voor veel ondernemers (voor ons soms ook…) is het een tijdrovende en irritante klus. Toch liggen er op de tijdlijn veel kansen voor bedrijven. Creëer een community, bouw engagement op met je volgers en deel user generated content. Social media is zoveel meer dan enkel berichten posten en informatie delen.

Social Media Beheer Mensen In Bed

Facebook & Instagram

Eigenlijk de 2 grootste B2C social media kanalen die we hebben, bijna elke doelgroep is hierop te vinden. Logisch dus dat Facebook en Instagram het vaakst worden ingezet door bedrijven. Met 11 miljoen dagelijkse gebruikers zijn deze kanalen enorm interessant.

LinkedIn

Van B2C gaan we naar B2B. Hier steekt LinkedIn met kop en schouders boven de rest uit. Bijna 1,1 miljoen dagelijkse zakelijke gebruikers die aanwezig zijn op dit platform. Leadgeneratie, cases delen of personeel aantrekken: het kan allemaal.

Overige kanalen

Pinterest, Twitter, YouTube, TikTok, Snapchat. Het zijn allemaal social media kanalen waarop je als bedrijf aanwezig kunt zijn. Elk platform heeft weer eigen voor- en nadelen. 1 ding is zeker: het is belangrijk dat je zichtbaar bent op de kanalen waar jouw doelgroep zit.

Social media beheer in ons fuel-ignite-explode model

Ons bewezen fuel-ignite-explode model visualiseert de weg van potentiële klant tot klant. In elke fase een andere aanpak & doel. Social media beheer komt in elk stadium van het model terug. Het eerste contactmoment met jouw business door een gedeelde Instagram Story, blijf top-of-mind door user generated content en een kortingsactie om de sales een boost te geven.

Fuel Ignite Explode HYPD Model

Online marketing doelen

Het inzetten van social media kan uiteenlopende online marketing doelen hebben. Een recruitment campagne via LinkedIn, een poll via Instagram om te kijken voor welke nieuwe ijssmaak het meeste animo is of een win & deel actie op Facebook. Hieronder een overzicht van de online marketing doelen waarbij social media een belangrijke rol speelt.

Branding

Branding Barbershop

Traffic

Traffic Straat

Leads

Leads Hond