De Performance Max campagne van Google Ads

Alles in 1 campagne
Inhoudsopgave:

Met de Performance Max campagne binnen Google Ads is er vanaf nu een nieuwe manier van adverteren beschikbaar. Het idee achter de recente introductie van dit campagnetype is het maximaliseren van de prestaties van je advertenties. Laten we kijken wat het precies inhoudt en op welke manier je hier je voordeel mee uit kan halen als online marketeer.

Wat is de Performance Max campagne precies?

Performance Max is het allernieuwste campagnetype van Google Ads. Het idee achter deze nieuwe optie is dat dit de alles-in-één oplossing is. Search, Video, Display, Discovery, Gmail, YouTube en Google Maps worden allemaal gebundeld in de Performance Max campagne. Dit is dan ook het grootste voordeel van dit campagnetype.

Het Performance Max campagnetype is volledig gebaseerd op machine learning van Google. Hierdoor hoef je voortaan dus niet meer zelf tekstadvertenties, advertentiegroepen en handmatige biedingen te regelen. In plaats daarvan laat je dit over aan een geavanceerd algoritme. Zodoende is er nog slechts één advertentie nodig om een volledige campagne uit te voeren. Logischerwijs komt dit met een groot aantal voordelen. 

Het grote voordeel van deze campagne is dat er maar een aantal punten van input nodig zijn om de Performance Max campagne te kunnen draaien. De volgende input moet je zelf als marketeer nog invoeren: koppen, beschrijvingen, logo’s, afbeeldingen, video’s, landingspagina en doelgroepen. Na het invullen van deze informatie zorgt de machine learning ervoor dat deze input gebruikt kan worden over de verschillende netwerken van Google (Search, Video, etc.).

De voordelen van Performance Max

Het zijn de voordelen van Performance Max die over het algemeen in één klap duidelijk maken waarom dit campagnetype zo waardevol is. Hieronder een overzicht!

Verhogen conversie

De conversiecijfers zijn altijd een belangrijke KPI (Key Performance Indicator) om de kwaliteit van advertenties te bepalen. Het feit dat Performance Max campagnes structureel hogere conversiecijfers behalen dan voorheen het geval was, zegt al genoeg. Dit alleen al maakt het de moeite waard om de overstap te maken. Het verhogen van je conversiecijfers leidt (vaak) automatisch tot het behalen van een hogere omzet. Uiteindelijk is dat toch waar alle adverteerders naar op zoek zijn.

Conversieoptimalisatie Marketing Bergpiek

Meer nieuwe klanten vinden

Tegelijkertijd is het doel altijd om meer nieuwe klanten te vinden. Aan de ene kant is het natuurlijk prettig wanneer je conversies krijgt van huidige klanten, maar nog veel fijner is het wanneer daar ook nog eens nieuwe klanten bovenop komen. Dit is dan ook het tweede voordeel van het implementeren van Performance Max. Gebruikers van dit nieuwe campagnetype bereiken structureel een groter publiek en daarmee nieuwe klanten.

Integratie automatisering

Het integreren van automatisering is iets wat in toenemende mate wereldwijd gebeurd. En dat in zo’n beetje alle sectoren. Het automatiseren van processen komt simpelweg met een groot aantal voordelen. Zo bespaart het je over het algemeen bijvoorbeeld een hoop werk. Zeker wanneer het dan ook nog beter gebeurt dan wanneer je het zelf zou doen. Bovendien gaat het ook een stuk sneller. Machine learning verloopt veel sneller dan waar een mens van nature toe in staat is. Zo bespaar je tegelijkertijd tijd én werk en heb je meer tijd voor strategie: door het invullen van minimale input bespaar je veel tijd met het daadwerkelijk bouwen van de campagne. Hierdoor het je meer de tijd om het account strategisch te bekijken.

Zoekwoorden onderzoek

Voor Performance Max campagne hoef je geen zoekwoorden onderzoek te doen. Het algoritme van Google is inmiddels geavanceerd genoeg om te zorgen dat jouw advertentie alleen op relevante touchpoints wordt getoond.

Complete dekking over alle netwerken

Het zorgt er voor dat je als bedrijf overal gezien kan worden. Met 1 campagne ben je zichtbaar op het zoeknetwerk, YouTube, Google Maps en nog veel meer.

Wat valt ons op?

Hoewel het een duidelijke stap vooruit is, maakt het Performance Max campagnetype niet alleen maar alles beter. 

Een van de nadelen is bijvoorbeeld het (nog) beperkte inzicht in de data dat je hebt. Dit heeft te maken met de uiterst beperkte rapportagemogelijkheden. Zo weet je bijvoorbeeld niet tot in detail welke groep nu goed presteert en welke niet. Dit gebeurt allemaal automatisch achter de schermen. Een concept als A/B testen, is dan ook niet meer aan de orde. 

Waar je voorheen nog veel aandacht besteedde aan demografische gegevens, relevante zoekwoorden en de te bereiken doelgroepen, is dat vanaf nu allemaal niet meer nodig.

Persoon Boksen Performance Max

Conclusie Performance Max campagnes van Google

Het is duidelijk dat Google steeds meer inzet op het algoritme en de mogelijkheden die deze biedt. Binnen het Performance Max campagnetype zorgt dit voor een (bijna) volledige automatisering van de campagnes en advertenties. Jij zorgt voor sterke afbeeldingen, adcopy en video’s, het algoritme doet de rest! Afhankelijk van jouw biedstrategie zorgt Google ervoor dat jouw advertenties op het juiste moment aan de juiste mensen getoond worden.

Door deze automatisering heb je als marketeer veel meer tijd over voor het creëren van goede content en het uitzetten van een marketingstrategie. Je hoeft namelijk zelf niet meer eindeloos te optimaliseren. Denk aan het uitsluiten van zoekwoorden, plaatsingen, biedingen etc. Win-win!

Steeds meer de controle uit handen geven. Dat is één van de grootste punten bij het uitrollen van dit campagnetype. Perfomance Max zorgt voor een flinke verandering binnen het SEA-landschap. Even wennen dus. Maar je kan worden verrast met de tijd die je bespaart en welke resultaten er mee behaald kunnen worden.

Meer weten?

Heb je hulp nodig bij het opzetten en/of uitrollen van jouw online strategie of bij het inrichten van jouw Performance Max campagnes? HYPD denkt graag mee over hoe we online marketing zo goed mogelijk kunnen inzetten voor jouw business.

Meer weten?

Heb je hulp nodig bij het opzetten en/of uitrollen van jouw online strategie of bij het inrichten van jouw Performance Max campagnes? HYPD denkt graag mee over hoe we online marketing zo goed mogelijk kunnen inzetten voor jouw business.